Vallavanem tegi kogemata PRIA-sse loomakonto (14)

Saaremaa vallavanem Madis Kallas pöördus PRIA poole sooviga sulgeda vallavalitsuse andmed põllumajandusloomade registris, mis sattusid sinna näpuvea tõttu.

Vallavalitsuse arenduse peaspetsialist Aarne Põlluäär saatis vallavanema taotluse kohta selgituse, et PRIA loob igale oma kliendile, kelleks on ka Saaremaa vallavalitsus, automaatselt põllumajandusloomade konto. “Kuna Saaremaa vallavalitsusel pole plaanis hakata loomi pidama, siis vald loobus sellest kontost. Muidugi juhul, kui mõnelt loomapidajalt tuleb väärkohtlemise tõttu loomad ära võtta ja need antakse vallale, peab vald hakkama loomapidamisega tegelema. Aga praegu vallal seda kontot vaja pole,” lausus Põlluäär.

PRIA teabeosakonna juhtivspetsialist Eveliis Padar ütles aga, et PRIA ei loo automaatselt loomade registrisse klientidele kontosid. “Selle loob ikkagi klient ise kas e-teenuses, saadab e-meili digiallkirjaga või paberil avalduse.”

PRIA infoga haakub ka Saaremaa vallavalitsuse kantseleist eile hommikul Saarte Häälele antud selgitus, et põllumajandusloomade konto loomine oli tegelikult eksitus. “See oli täiesti kogemata, kuna vallavanem pidi allkirjastama e-PRIA keskkonnas ühte projektitaotlust ja siis ta ei leidnud kohe õiget kohta ja kogemata klõpsis valele nupule,” rääkis kantselei töötaja.

 

Print Friendly, PDF & Email