Riigipreemiate nominentide hulgas ka saarlased (1)

Kultuuriministeerium avalikustas eile 2018. aasta riiklike kultuuri- ja spordipreemiate kandidaadid, kelle hulgas on ka mitmeid saarlasi ja Saaremaaga seotud inimesi.

Kultuuripreemiale 2018. aasta loomingulise tegevuse eest on sihtasutus Vaba Lava esitanud balleti “Keres” loojad Teet Kase, Timo Steineri ja Sander Mölderi.

Preemiale pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest on sihtasutus NUKU esitanud nukunäitleja, -lavastaja ja lastekirjaniku Helle Laasi,  Eesti folkloorinõukogu folklooriteadlase Ingrid Rüütli, Eesti kunstiakadeemia ja Eesti arhitektuurimuuseum arhitekti ja akvarellisti Toomas Reinu ning rahvusooper Estonia lavastaja ja Saaremaa ooperipäevade kunstilise juhi Arne Miku.

Spordi aastapreemia nominentide hulgas on jalgpalli arendaja Aivar Pohlak – 2018 UEFA Super Cup korraldusõiguse organiseerimine ja mängu korraldamine Tallinnas (esitaja Eesti jalgpalli liit); rallipaar Ott Tänak ja Martin Järveoja – 2018 autoralli MM-sarja üldarvestuses III koha võitjad, võideti neli etappi, tootjate arvestuses esikoht (esitajad Eesti autospordi liit ja Saaremaa spordiliit); kulturist Raigo Kuusnõmm – 2018 EM-i kuldmedal kulturismis kuni 75 kg (esitaja Eesti kulturismi ja fitnessi liit).

Riiklikele spordipreemiatele esitati kokku 41 ja kultuuripreemiatele 89 kandidaati.

Uudistetoimetus

 

Print Friendly, PDF & Email