LÜHIDALT: Kultuurist

Aili Salong tuli välja monotükiga

Nädalavahetusel esietendus Taritu tubateatris Väino Uibo kirjutatud-lavastatud monolavastus “Tädi Teresa”, milles säras Aili Salong.

Salong tõdes Kadi raadio “Keskpäeva” saates, et monotükiga võib niisama hästi põruda kui ka õnnestuda. “Suu kuivas meeletult ja ma olin laval ikka puhta hädas,” naeris ta esietendust meenutades. Samas tänas ta Väino Uibot hea teksti ja usalduse eest.

Saarlased osalevad Monomaanial

Eeloleval nädalavahetusel Elvas toimuval harrastusteatrite monolavastuste festivalil Monomaania on võistlustules ka kuus saarlaste näitemängu.

Sel korral on osalevaid teatreid/truppe 14, kes astuvad üles kokku 16 lavastusega. Saaremaalt viiakse Elvasse Andrus Kivirähki ainetel loodud “Vanem naine, märkmik käes” Tornimäe näiteseltsilt, Jüri Tuuliku “Tüürimees Benjamin” ja Kaarel B. Väljamäe / Diana Leesalu “Suur mees juba” Salme vallateatrilt. Väino Uibo tükke osaleb suisa kolm: “Arstilkäik” ja “Hõbepulm” Saaremaa Teatrilt ja “Tädi Teresa” Taritu tubateatrilt.

Uustulndi “Ava-meri” Tammsaare preemia nominent

Tänavuste A. H. Tammsaare kirjanduspreemia nominentide hulgas on ka Lembit Uustulnd oma uusima teosega “Avameri. Kapten”.

Lisaks Uustulndile on nomineeritud Elo Selirand (“Tormipuudlane”), Katrin Johanson (“Hundirada”), Heli Reichardt (“Siinpool Linnuteed” teine osa), Martin Algus (“Midagi tõelist”) ja Pamela Maran (“Eesti vanaemade lood ja salatarkused”).

42 korda väljaantava kirjanduspreemia suurus on 500 eurot, lisaks purk Tammsaare lemmikut – õuna-pohlamoosi. Kirjanduspreemia laureaat kuulutatakse välja 26. jaanuaril ja antakse kätte vabariigi aastapäeva aktusel Albu mõisas 24. veebruaril.

SÜM on tänulik tunnustuse üle

Tänavuse Hendrik Krummi preemia pälvis esmakordselt kollektiiv – meeskoor SÜM.

“Oleme tänulikud, et on märgatud meie tööd, kunstilisi püüdlusi, esinemisi ja esindamisi, saavutusi Eestis ja raja taga,” ütles koori dirigent Ester Soe Kadi raadio saatele “Keskpäev”.

Viie aasta eest tunnustati SÜM-i ka Eesti kooriühingu aastapreemiaga kultuuriruumi rikastamise eest, lisaks on kooril ette näidata edukaid esinemisi mitmetelt konkurssidelt. Soe avaldas lootust, et loominguliste tulemuste eest saavad SÜM-i laulumehed tunnustust tulevikuski.

 

Print Friendly, PDF & Email