Kuressaare Cup sai parima harrastusturniiri tiitli

OLULINE TUNNUSTUS: Parima turniiri tiitel teeb Kuressaare tennisekeskuse tegevjuhi Margus Käeni sõnul neile kindlasti head reklaami.
Foto: MAANUS MASING

Juunis teist korda toimunud harrastajate tenniseturniir Kuressaare Cup pälvis hea korralduse eest Eesti tenniseliidult tiitli “Parim harrastustennisistide turniir 2018”.

“Eks ta toob meile reklaami ja seepärast on selline tunnustus väga oluline,” tõdes Kuressaare tennisekeskuse tegevjuht Margus Käen, kelle sõnul on korraldusliku poole pealt keeruline veel midagi juurde panna ja seega on eesmärk sama taset hoida.

“Kui turniiril osales 192 tennisisti, siis osavõtjate poolest ei anna enam kusagilt juurde panna, sest väljakute arv on piiratud ja ilmaga me arvestada ei saa, sest niigi toimusid mõned mängud juba hallis,” rääkis Käen.

Lisaks Kuressaare Cupile toimusid Saare tennisekeskuses veel naisteturniir Saaremaa Kadakas, Angerjaturniir ja segapaarismäng Mixtuur. Aasta jooksul korraldati igakuiselt harrastustennisistide võistlusi nii naistele kui ka meestele.

Naiste üksikmängus olid kokkuvõttes kolm paremat Mare Mägi, Maire Leedo ja Sille Rantanen. Naiste paarismängu esikoht läks Sille Rantanenile, teine oli Maire Leedo ja kolmas Sirje Lember. Aasta jooksul toimus 12 turniiri, kus võistles kokku 21 naist. Eriauhinna “Tubli uus tulija” sai kõikidel turniiridel osalenud Natalia Turcan.

Meeste II tugevusgrupi üksikmängus toimus 12 võistlust, kus arvesse läks kaheksa paremat tulemust. Tublimad olid Vello Kiil, Sergei Näälik ja Ivo Künnapuu. Meeste Mastersi arvestusse läksid kõik üksikmängu 14 turniiri ja kokku osales 35 meest. Punktide alusel sai edasi kaheksa paremat meest, kes omavahel selgitasid välja kolm paremat, kelleks osutusid Silvar Saat, Margus Käen ja Mihkel Kangur.

Harrastajad mehed mängivad aastaringselt igal neljapäeval paarismängu ja aasta parim oli Alar Ink, kes kogus 91 punkti. Teine oli Margus Käen 75 ja kolmas Silvar Saat 67 punktiga.

Eelmisel aastal toimus kaks sõpruskohtumist: veebruaris Saaremaa ja Hiiumaa vahel, mille võitsid ülekaalukalt saarlased. Septembris kohtusid saarlased tenniseklubiga Pallas, võidukad olid saarlased, kes võitsid ühe punktiga.

Juba viis aastat on Kuressaare Mercedes-Benz tennisekeskuses toimunud seenioride turniir, mida korraldab Sven Eving ja toetab Enn Kunila. Seenioride turniir, kus löövad kaasa ka saarlased, on plaanis korraldada ka tänavu aprillis.

Saare tennisekeskuse tegevjuht on nüüd Margus Käen. “Kui ikka öösel magada ei saa ja mõtteid on peas palju, siis on see minu valdkond,” märkis ta. “Suveperioodil oleks siia vaja rohkem laagreid ja turniire, sest suvi on meie aeg, kuna väljakuid on palju. Veel on mõte tuua siia mitte ainult eestlasi, vaid ka huvilisi lähiriikidest. Saaremaa ja tennis on võlu, mis peaks rahva siia meelitama.”

 

Print Friendly, PDF & Email