JUHTKIRI: Lumeveskid jahvatama

Nii nagu laulusalmis, et “suusalumi sadas õhtust hommikuni”, juhtub õnneks ka Saaremaa pigem pehmes ja vesiste talvedega kliimas. Meenutagem kasvõi eelmist talve.

Selgi talvel on lumesajuks avanenud taevaluukidest üht-teist pudenenud. Kus rohkem, kus vähem. Vähesest aga ei piisa, et saaks teha korralikud suusarajad, kus innukad suuskurid värsket õhku ja liikumist nautida saaksid.

Liiati ei saa ilmavana peale ju kindel olla, millal lumelisa tuleb ja kas üldse tuleb. Seega pole ehku peale lootma jäämine eriti mõttekas. Et lund jaguks rajal piisavalt, on vaja midagi “ehkust” kindlamat.

See, kui Saaremaa vallavalitsus saaks volikogult nõusoleku võtta 160 000 euro suurune kohustus “kunstlume tootmise võimekuse tõstmiseks” Kuressaare gümnaasiumi kõrval asuval terviserajal, oleks Kuressaare suusatajate jaoks kindlasti hea uudis. Karujärve rajal suusatada soovijate jaoks aga vist mitte eriti.

Print Friendly, PDF & Email