Vollenaised mängisid end koondisega EM-finaalturniirile

Eesti võrkpalli rahvusnaiskond, kuhu kuulusid Nette ja Eliisa Peit ning Liisel Nelis, pidas viimase kohtumise Euroopa meistrivõistluse valiksarjas, kui Hämeenlinnas alistati Soome naiskond 3 : 1 (25 : 20, 15 : 25, 25 : 14, 25 : 15) ja tagati sellega ajaloos esmakordselt pääs Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile.

Kolmapäeval Eesti naiskonnale 13 punkti toonud Nette Peit ütles volley.ee-le, et pinged olid mängijatel enne otsustavat kohtumist suured.

“Kõigil meil oli siin täna keeruline, sest kõik teadsid, mis on kaalul ja kõik väga ootasid seda võitu,” rääkis ta. “Väga hea tunne on, et see kõik hästi lõppes. Täna pidasime eelkõige iseendaga võitlust, see pinge, no see oli ikka olemas. Eesti spordi ajaloo kirjutamine pole veel päriselt kohale jõudnud. Päriselt ei ole veel aru saanud, millega me just hakkama saime.”

Naiste võrkpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniir mängitakse 23. augustist kuni 8. septembrini. Korraldavad Türgi, Poola, Ungari ja Slovakkia. Alagruppide ja mängupaikade loosimine toimub 23. jaanuaril Istanbulis.

 

Print Friendly, PDF & Email