JUHTKIRI: Ärme peidame pead liiva alla

Saaremaa vallavalitsuse samm küsida külaseltsi platsi jaoks riigilt maad ja seeläbi selles kandis tegevust hoogustada on vägagi tore. Tõde on aga ka ametniku väljakäidud põhjendus, et seniste keskuste osatähtsus on seoses ühinemisega vähenenud ning ääremaastumise risk kasvab. Paremat selgitust on raske välja mõelda. Kui arvestada, et kirja koostanud ametnik on endine Torgu vallavanem, siis ta arvatavasti teab, millest kirjutab.

Valla juhtkonna versioon on, et tegemist on kohalike kogukondade toetamisega. Nii ongi, kuid see ei anna alust maha salata põhjust, miks on seda nüüd vaja veelgi rohkem teha. Vaevalt et keegi enne ühinemist arvas, et ühendvalla tingimustes hakkavad keskused veelgi rohkem õitsema. See, mis praegu toimub, ongi reaalsus ja oodatud tulemus.

Pea liiva alla peitmine ei kaota olukorda ega tee seda lihtsamaks. Pigem tuleb toimuvat endale tunnistada ja võttagi ette samme, mis aitaksid seda leevendada ja vältida.

Print Friendly, PDF & Email