JUHTKIRI: Muremõtete leevendaja (3)

Tohtri juurde minnakse enamasti ikka mure ja ärevusega. Ootaja aeg on teatavasti pikk, arstikabineti ukse taga istudes kulgevad minutid aga lausa teosammul. Kui ooteruumi tühja seina tuiutada, muutuvad muremõtted veelgi süngemaks ning pinge üha suureneb. Oleks vähemalt midagi põnevat, mis pilku köidaks ja aitaks tuleku põhjuse korrakski unustada! Näiteks mõni põnev maal!

Kuressaare haigla polikliiniku ooteruumi seintel on värviküllaseid taieseid eilsest alates palju rohkem kui vaid mõni. Nende autor, kunstnik Navitrolla tunnistab, et oli lapsena väga põdur ning pidi sageli haiglaseinte vahel viibima. Haigla oli aga toona masendav paik, kust oleks tahtnud pigem põgeneda. Kuigi tänapäeva haiglad ja polikliinikud on sootuks midagi muud kui nõukaaegsed troostitud raviasutused, muudab kena kogus kunsti rõõmsamaks nii patsientide kui ka personali meele. Veelgi toredam oleks aga, kui näitustest saakski Kuressaare haiglas traditsioon.

Print Friendly, PDF & Email