JUHTKIRI: Ei saa me läbi vooluta (3)

Eilne suur elektrikatkestus halvas mõneks tunniks elu suurel osal Saaremaast.

Kui paljude õpilaste huulilt vallandusid poolikuks jäänud koolipäeva tõttu rõõmuhõisked, siis näiteks mõnegi tootmisettevõtte omanike ja juhtkonna meele tegi järjekordne katkestus päris mõruks. Vedas sel, kel partii toodangut aia taha ei läinud.

Eilne andis taas tunnistust sellest, kui palju me sõltume elektrist ja selle abil toimivatest, tänapäeval nii enesestmõistetavateks peetavatest mugavustest. Kui su kodu saab soojaks ja söök valmis ainult elektri abiga, siis “särtsuta” on asi hull mis hull. Selleks, et oleks pisutki soojem, võib ju paksemad kampsikud ülle vedada ja villased sokid jala otsa tõmmata, aga kui toidukapist vaatab vastu tühjus, ei aita seegi, et pood lahti on. Söögikraami ja muud esmavajalikku osta ikka ei saa, sest kaupluse kassasüsteem toimib ju elektri abil.

Kui telekas pildita, raadio tumm ja telefoni aku juhtumisi tühi, istudki oma külmas kodus infosulus. Ei jäägi muud üle kui oodata, millal vool jälle tagasi tuleb.

Print Friendly, PDF & Email