Möödunud aastal sündis kuus Lennat ja üks Oliver (8)

“R” PEAB OLEMA! Isa Riho ja pisipoeg Oliver Õun.
ERAKOGU

Mullu olid Saaremaa vallas popimad poisslapsenimed Kenneth ja Robin, tüdrukunimedest juhtis teiste ees aga ülekaalukalt Lenna.

“Saaremaa valda sündis mullu 308 last – 166 poissi ja 142 tüdrukut – ning kokku pandi lastele 255 erinevat nime,” ütles Saaremaa vallavalitsuse rahvastikutoimingute peaspetsialist Avo Levisto.
Koguni neljale pisipoisile panid vanemad nimeks Kenneth. Vallas on sama nime kandvaid meessoo esindajaid tänavu 1. jaanuari seisuga kokku 11. Nime Robin sai möödunud aastal samuti neli poissi. Kokku on sama nime kandjaid Saaremaa vallas aga lausa 51.

Nimede Aron, Gregor, Gustav, Jasper, Karl, Mattias, Robert, Sebastian kandjaid lisandus kolm. Kahel korral valiti pisipoja nimeks aga Albert, Hardi, Jakob, Karel, Oskar, Ragnar, Rasmus, Rico, Siim, Stefan või Tristan.

Nime Lenna sai koguni kuus pisitüdrukut. Nüüd on selle nime kandjaid vallas kokku kümme. Nime Saara sai kolm beebit. Nüüd on Saara-nimelisi naissoo esindajaid vallaelanike seas kokku seitse.

Kaks beebit said möödunud aastal nimeks Adeele, Elenora, Helena, Isabella, Keira, Kendra, Liisi, Lisandra, Maria, Mirell, Mirtel, Rosanna või Sandra.

Nime Oliver sai mullu Saaremaa vallas üks tilluke poiss. “Selle nimepanekuga oli meil üsna kerge,” ütles poisi isa Riho Õun. “Nimi Oliver mõlkus mul peas juba üsna ammu ja mul oli kindel plaan see kunagi kasutusele võtta, kui võimalus tekib.”

Õuna sõnul oli tal üks kriteerium poisslapse nime osas see, et nimes oleks kindlasti r-täht. “Ja teine asi, mida kindlasti pidi jälgima, et seda nime ei kannaks mõni selline tuntud persoon, kes jääks meie last elu lõpuni varjutama,” lausus Õun.

Poistele pandi Saaremaa vallas nimeks veel: Aleksander, Aleksander Enn, Alfred, Andres, Andri, Arden, Arthur, Artur, Ats Paul, Axel, Benjamins, Björn Erik, Brandon, Carl, Carl-Lukas, Carlos, Derek, Drevor, Eke, Ever, Evert, Fred, Fredi, Gendro, Georg, German, Gerret, Hans Hindrik, Harri, Henri, Henry, Herman, Herman-Lembit, Hugo, Jack, Jass, Johan, Johann, Johann Charles, Johann-Matthias, Joosep, Joosep Tristjan, Kairon, Karl Marten, Karl-Erik, Karli, Karmo, Kaspian, Kaur Magnus, Kendro, Kenet, Keron, Keven, Kevin, Klaus, Kregor Mart, Kristian, Kristo, Kristofer, Kristofer Robin, Lasse, Lucas, Luukas Antonio, Mairo, Mairon, Margus, Markus, Martin, Mateo, Mathias, Mergo, Nikolas, Otto Herman, Päären, Raido, Raimar, Raju, Ralf, Ramo, Rannar, Rasmus Sten, Rayan Hans, Reimo, Remi, Remy, Rennet, Revo, Rihard, Robin-Mihkel, Robyn, Roland, Romet, Romi, Ronald, Ronet, Ruuben, Samuel, Sergo, Simon, Stan Sebastian, Steinar, Tanel, Theodor, Timofei, Tobias, Tomi, Trevor, Tuudur, Uku, Uku Aleksander, Urmet.

Saaremaa valda sündinud tüdrukutele aga pandi veel nimeks: Adeele Grete, Alissa, Anabella Deandra, Anete, Angel, Carmen, Carola, Carola Elise, Carolin, Cataleya, Delise, Egelin, Eia Martha, Eleanora, Eliise, Elise, Elissa-Lisett, Elli, Elli Lauren, Ellinor, Ellinora, Elsa Liisa, Elvira, Emiilia, Emili, Emilia, Emilija, Emma, Evette, Greta Adele, Grete, Greteliis, Haldi, Hanna, Hanna-Rebeka, Hedvig, Heili, Heleene, Heleri, Helery, Helmi, Ida-Liis, Isabel, Isabell, Jette, Kaisa, Karmen, Karoli, Kateriin, Kelli, Kene, Kirtti, Kreteli, Kristel, Lara, Laura Maria, Laura-Ly, Liise, Linda, Linda Liisa, Lisann, Lola, Loore, Lorese, Loreta, Luisa, Maarja, Marelle, Mari, Marie, Marii, Marite-Elisabeth, Marlee, Marta Lidia, Melany, Melissa, Meribel, Merilen, Meriliis, Merit, Mia Linda, Miila, Mirjam, Mirleen, Nele-Mai, Nessa, Nette-Mari, Rebecca, Renata-Ly, Roora, Roosi, Roosi Marie, Saara-Liis, Sanna, Saskia, Sireliis, Skaidrid, Sofia, Sofia-Maria, Stella, Säde Pauliine, Teneli, Triini Marie, Triinu Liis, Tähte, Victoria, Virve-Liise.

Muhu valda sündis mullu kümme last, kes said nimeks Karl, Ruudi, Siim, Taavi, Tormi, Marion, Emili, Hilda Johanna, Iti ja Älly.

“Kõiki nimesid pandi meie vallas ainult üks kord,” märkis Muhu vallavalitsuse sekretär-registripidaja Heiske Tuul.


Valla levinuim eesnimi on Andres

Saaremaa valla levinuimat mehenime Andres kannab 202 vallaelanikku, levinuima naise-nime Anne kandjaid on aga 199. Andrese järel on teisel kohal nimi Toomas, mida kannab 199 vallaelanikku. Järgnevad Margus (178), Rein (174), Mati (170), Jüri (169), Priit (164), Martin (159), Jaan (156), Aivar (147) ja Urmas (146). Lisaks Annele on saareelanike seas levinud naisenimed veel Sirje (162 kandjat), Tiina (134), Ülle (131), Katrin (130), Tiiu (126), Piret (115), Külli (112), Anu (111), Linda (109).

Print Friendly, PDF & Email