FC Kuressaarele aastalõputurniiril kolmas koht

Tallinnas Kalevi spordihallis mängitaval traditsioonilisel aastalõputurniiril sai FC Kuressaare Premium-liiga meeskondade konkurentsis kolmanda koha.

Turniiri võitis 22 punktiga FC Flora, järgnesid Narva Trans 21 ja FC Kuressaare 16 punktiga. Väravaküttide arvestuses oli 8 tabamusega parim Aleksandr Zakarliuka JK Narva Transist, Sander Laht oli 7 väravaga teine.

“Kui keegi enne turniiri oleks küsinud, kas medal on võimalik, siis keegi ei oleks seda uskunud,” rääkis peatreener Jan Važinski. “Mängisime mitte kõige parema koosseisuga, aga noored olid tublid ning kogenud mängijad andsid endast parima ja oskasid mängida tulemusele, mis on tihti olnud meie probleem. Kahe päevaga saime sellega hakkama ja viis järjestikust võitu on võimas. Sander Laht oli kindlasti turniiri parim.”

Laupäeval viigistati Sander Viira väravast 1 : 1 FCI Tallinna Levadiaga, kaotati 1 : 4 Viljandi JK Tulevikule (Sander Laht) ja FC Florale 1 : 3 (Sander Laht), võideti Narva Transi 3 : 1 (Sander Laht, o. v., Sander Viira) ja Tartu JK Tammekat 2 : 1 (Sander Laht, Oliver Rass). Sellega oldi kõrgel neljandal kohal.

Pühapäeval võideti Sander Lahe ja Sander Seemani väravatest 2 : 0 FC Elvat, 3 : 0 Tallinna JK Kalevit (Mairo Miil 2, Maarek Suursaar) ja Nõmme Kaljut (Sander Laht 2, Maarek Suursaar). Viimase kohtumise eel oli kolmas koht juba kindlustatud ja Pärnu Vaprusele kaotati 0 : 1.

“Mängisime väga targalt,” märkis Jan Važinski. “Esimese kolme mänguga saime küll ühe punkti, aga tegime õiged järeldused ja mängisime palliga soliidselt ning kokkumäng oli väga okei.”

Turniiril tegi kaasa ka kaks uut mängijat. Sten Penzevit soovitas praegu Lasnamäe Ajaxis töötav endine FC Kuressaare peatreener Sergei Zamogilnõi, väravas seisis Kristen Lapa. “Sten tahtis ise end arendada ja kõrgemal tasemel proovile panna,” rääkis Važinski. “Vaatame teda, kohati mängis ta täitsa normaalselt, vaatame, kuidas ta suurel väljakul hakkama saab. Lapal oli algul pinge sees, aga enesekindlust tuli ja pühapäeval oli ta väravas väga tubli ja alustas hästi rünnakuid.”

Mängisid: Eerik Poopuu, Kristjan Moorats, Sander Seeman, Roland Kütt, Maarek Suursaar, Oliver Rass, Sten Penzev, Miikael Tuus, Mairo Miil, Amor Luup, Sander Viira, Sander Laht, Karmo Paju, Märten Opp, Elari Valmas, Kristen Lapa.

Print Friendly, PDF & Email