Puidukelmuse autor jäi süüdi (3)

Saaremaal enam kui 53 000 euro eest olematut paberipuitu müünud ettevõtja sai külge kelmi tiitli, sest jäi kohtus kuriteos süüdi.

Lauri Vahenurm mõisteti kohtumajas süüdi ja otsuse, mille järgi karistati teda aasta ja kuuekuulise vangistusega, kinnitas Tallinna ringkonnakohus. Karistus on tingimisi ehk mees jääb vabadusse, kui ta ei pane aasta ja kaheksa kuu jooksul toime uut kuritegu.

Vahenurm mõisteti süüdi selles, et varalise kasu eesmärgil pani ta toime kelmuse suures ulatuses.  Nimelt sõlmis ta oma osaühingu juhatuse liikmena 13. augustil 2012 müügilepingu, mille alusel müüs ostjale 1400 tihumeetrit kuuse- ja männipaberipuitu 53 760 euro eest. Seda puitu – koguseliselt 40–50 rekatäit – tal tegelikult olemas ei olnud.

Ostjale näitas Vahenurm Kuressaares asunud laoplatsil suvalist puidumaterjali virna, mille tema firma olevat Saaremaa metsaomanikke koondavalt mittetulundusühingult veidi varem omandanud. Ostja uskus, sest puiduvirnadel omanike silte küljes ei ole.

MTÜ olevat materjali omakorda ostnud sama aasta maikuus ühelt osaühingult. Politsei tõestas aga ära, et metsamaterjali üleandmise akt oli Vahenurme võltsing. Selle alusel kandis ostja tema firmale raha üle.

 

Print Friendly, PDF & Email