TS Laevad plaanib Leigeri ja Tõllu remonti (11)

Mandri ja suursaarte vahelist laevaliiklust käitav riigifirma TS Laevad viib tänavu läbi parvlaevade Leiger ja Tõll plaanilise hoolduse.

“Konkreetsed plaaniliste remontide ajad peaksid selguma käesoleva aasta esimese kvartali jooksul,” ütles ettevõtte juhatuse liige-peakapten Guldar Kivro BNS-ile. Ta lisas, et hooldustööd on planeeritud väljapoole kõrghooaega ehk kevadesse ja sügisesse.

“[Kindlasti] mõjutab see mingil määral sõidugraafikut, aga anname endast parima, et kõik reisid oleks kaetud ja saaksime kõik reisijad ja sõidukid veetud. Vajadusel saame kasutada asenduslaevana parvlaeva Regula,” kommenteeris Kivro hooldustööde mõju sõidugraafikule.

Hooldustööde täpne maksumus selgub siis, kui TS Laevad saab kokku konkreetsed tööde nimekirjad ja hinnapakkumised. Samas kinnitas Kivro, et kumbki parvlaev suurt remonti ei vaja ning pigem tuleb teha korralised ülevaatused ja hooldused.

Parvlaev Leiger alustas Rohuküla–Heltermaa liinil sõitmist 2016. aasta detsembrist. Parvlaev Tõll hakkas reisijaid Virtsu–Kuivastu liinil teenindama aga 2017. aasta jaanuarist.

Print Friendly, PDF & Email