Spordiliit tunnustas paremaid sporditegelasi

AASTA SPORDIÕPS: Lisaks koolitööle korraldab ja organiseerib Urve Vakker Lümandas erinevaid võistlusi ja üritusi.
Irina Mägi

Maakonna spordiaasta pidulikul lõpetamisel 28. detsembril Saare KEK-i hoones tunnustas Saaremaa spordiliit parimate sportlaste kõrval ka tublimaid spordiedendajaid.

Esmakordselt tunnustati aasta spordiÕPSina pikaajalise tänuväärse töö eest koolinoorte spordi edendamisel Lümanda põhikoolis aastakümneid kehalise kasvatuse õpetajana töötanud Urve Vakkerit. Tema õpilased osalevad aktiivselt nii maakondlikel kui ka vabariiklikel võistlustel. Aasta klubijuht on MTÜ Saaremaa Korvpall juhatuse liige Riivo Allik, kes korraldab võistlusi ja on ise aktiivne mängija ja treener. Lisaks täiskasvanute ja seenior­sportlaste võistluste korraldamisele on ta võtnud oma südameasjaks alale järelkasvu kasvatamise. Koostöös Saaremaa spordikooliga propageerib ta korvpalli laste hulgas ja abistab noorte treenereid. Ta hoolitseb ka alale vajaliku taristu rajamise eest.

Aasta spordihing Ly Link on aastakümneid töötanud kehalise kasvatuse õpetaja ja kergejõustikutreenerina. Paljud tema õpilased on jõudnud omavanuste vabariigi koondistesse, on mitmekordsed Eesti meistrid. Ta on olnud Eesti noormeeste koondise treener 1994. aastal Küprosel ja Saaremaa täiskasvanute treener Saarte mängudel. Erinevatel kergejõustikuüritustel on Ly Link alati heameelega abiks.

Saaremaa aasta spordisõber on fotograaf Allan Mehik, kes oskab suurepäraselt jäädvustada spordiürituste hetki. Ta jõuab erinevatele spordi­üritustele ja koosviibimistele ning teeb seda kõike veel vabatahtlikuna. Tema suur kirg on rattamatkad ja seega on ta paljusid spordiüritusi jäädvustanud rattaga võistluselt võistlusele sõites.

Aasta sportlikem pere on Koplimäe – Ain, Ene, Senta, Oona ja Pert. Tiitliga kaasneb tervele perele rahvusvahelise suurürituse Tallinn Horse Show’ külastamine Tallinnas koos majutusega Hiltoni hotellis.

Print Friendly, PDF & Email