Saarlaste keskkonnategu esikümnesse ei saanud (2)

LAHTEDEVAHE: Kui varem meenutas Kuressaare külje all asuv ning Suur- ja Linnulahte ühendav Kallaku oja pigem võsastunud kraavi, siis MTÜ Saarte Kalurite Ühing tegi populaarse kalastuskoha KIK-i rahalisel toel korda. Fotol Semy Morgun ja Tiit Lembit.
MAANUS MASING

Kallaku oja puhastamine aasta keskkonnateo rahvahääletusel esikümnesse ei jõudnud.

“Rahvahääletuse tulemused tulevad meie kodulehele www.keskkonnategu.ee täna-homme,” ütles Kairi Toiger keskkonnaministeeriumi avalike suhete osakonnast eile. “Etteruttavalt saan öelda, et Kallaku oja taastamine paraku seekord kümne hulka ei mahtunud.”

Keskkonnaministeeriumi korraldatav “Aasta keskkonnategu” on konkurss, kus tunnustatakse inimesi, asutusi ja ettevõtteid, kes hoolivad meie elukeskkonnast ja hoolitsevad selle eest, et teisedki seda teeksid. Konkursi eesmärk on selgitada välja keskkonnateod, millel on positiivne mõju keskkonnale või mis on suurendanud inimeste keskkonnateadlikkust.

Kümmet rahvahääletusel enim hääli saanud tegu kaalub hindamiskomisjon, võitjad ja tunnustatavad selguvad jaanuari lõpus.

Peale Kallaku oja taastamise Saaremaalt rohkem kandidaate konkursil ei osalenud.

Print Friendly, PDF & Email