JUHTKIRI: Tormiline algus (1)

Uus aasta algas Saaremaal uue ja vägeva hooga – vähemalt ilma poolest. Kui vastu 1. jaanuari õue ilutulestikku imetlema läinud pidid leppima näkku paiskuva vihmaga, siis ööl vastu 2. jaanuari muutus see vihmatuisk tugevaks lumetuisuks.

Ehkki 14 aasta taguse jaanuaritormini eilne maru ei küündinud, tegi see Saaremaal siiski omajagu pahandust: murdis puid, jättis poolteist tuhat tarbijat elektrita ning nii mõnedki elanikud internetiühenduse ja mobiililevita, sundis vaikima lauatelefonid ja raadio, katkestama töö tootmisettevõtetes.

Kui torm seiskas Hiiumaa ja mandri vahelise lennu- ja laevaühenduse, siis meie saartel läks vähemalt selles osas paremini. Mandril hinnati uue aastaga saabunud tormi kohati koguni orkaani mõõtu ilmastikunähtuseks, mis tõi siin-seal kaasa lausa kaose.

Vähemalt ilma silmas pidades on paslik soovida: rahulikku uut aastat!

Print Friendly, PDF & Email