Saare Kaluri stipp Martin Lahteinale

Saare Kaluri tänavuse 1500-eurose stipendiumi pälvis Martin Lahtein, kes õpib TalTechis arvutisüsteemide magistriõppe teisel kursusel.

Kõikides seni magistriõppes läbitud õppeainetes on tema teadmisi hinnatud suurepärasteks ning keskmine hinne on 5. Nii kõrget keskmist hinnet ei ole läbi ajaloo olnud seni ühelgi teisel Saare Kaluri stipendiumikandidaadil.

Kooli kõrvalt on noormees leidnud endale ka juba erialase töö ettevõttes Rubic Technologies, mis on partneriks Wärtsilä Valmarinele, kus ta osaleb automaatikasüsteemide tarkvara tootmises maailma suurimatele kruiisilaevadele.

Laevad peavad täielikult väljamüüdud kruiisi korral majutama rohkem inimesi, kui on elanikke pooles Kuressaares. “Luua kõigile nendele inimestele sujuvalt töötav laev on suur väljakutse, kuid just see teebki selle töö huvitavaks,” iseloomustas Martin Lahtein oma tööd.

Ta on võtnud endale eesmärgiks järgneva paari aasta jooksul koguda piisavalt kogemusi, et muuta suurem osa oma tööst elukoha geograafilisest paiknevusest sõltumatuks ning loodab seda tulevikus teha ka Saaremaalt.

Saare Kalur andis stipendiumi välja juba 20. korda.

 

Print Friendly, PDF & Email