Saaremaa troon jätkuvalt kõigutamatu

Eelmisel aastal kõik kolm Eestis väljamängitavat karikat võitnud Saaremaa Võrkpalliklubi meeskond jätkas sealt, kus kevadel pooleli jäädi, kui Kuressaares alistati laupäeval 2018. aasta Aadu Luukase karikavõistluste finaalis 1500 pealtvaataja ees Pärnu VK 3 : 2 (–23, 17, 21, –24, 11).

“Kohati oli eneseületamist ja iseloomu oli täna nii palju, et uskusime rasketel hetkedel, mis vahepeal juhtusid, oma võimetesse lõpuni,” rääkis Saaremaa VK peatreener Urmas Tali. “Aga neljas geim oli iseenesest lohakalt mängitud, kuid see ongi finaali iseloom ja ega ma saa siin midagi ette heita. Kõik mängisid niipalju kui võimalik ja iga punkt oli ikkagi võistkonna jaoks oluline, ükstapuha kes seal väljakul parasjagu oli.”

Tali sõnul ei kadunud Pärnu teises suurelt kaotatud geimis ära. “Me tegime esimeses geimis üheksa oma viga, neist kuus serviga, nii lasime nad väga kergelt mängu kontrollima,” selgitas ta, lisades, et teises mängiti ka ise stabiilsemalt, mäng hakkas õnnestuma ja Lukasz Makowski servid lõikasid hästi.

“Õnneks saime Pärnu ühe nurgamehe täna mängust välja, sest oli teada, et kui me ühega hakkama saame, siis läheb rohkem nende brasiillasest diagonaalile. Küsimus oli, kui hästi teda blokeerime ja kaitses üles toome, see oligi lõpuks märksõna.”

Urmas Tali sõnul viimases kohtumises Pärnu üle saadud kindel 3 : 0 võit meeste ettevalmistust ei seganud. “Rääkisime selle asja esmaspäeval selgeks, et siin ei saa mõelda sellele, mis on olnud, vaid tuleb mõelda sellele, et Pärnu mängib finaalis kindlasti teistsugust mängu, eriti kui nad Tartule kaks korda 3 : 0 poolfinaalis ära tegid. Siis seal sees ikkagi midagi on,” märkis peatreener.

Print Friendly, PDF & Email