Politseile esitati võltsitud luba (6)

Pühade ja neile eelnenud nädalavahetuse jooksul registreeriti politseis 62 väljakutset, kusjuures nädalavahetus oli töisem kui pühadeperiood ise.

Kuressaare politseijaoskonna juhtivuurija Ahti Lepp ütles, et alustati kaht kriminaalmenetlust. “Ühel juhul oli tegemist alkoholijoobes autojuhtimisega, teisel juhul võltsitud juhilubade esitamisega,” täpsustas Lepp. Alkoholijoobes 48-aastane juht kõrvaldati liiklusest 22. detsembril Kuivastu maanteel.

Samal päeval esitas 44-aastane mees politseile Kuressaare–Sääre maanteel võltsitud juhiloa. “Nüüd ootab teda vastutus nii lubadeta sõidu eest kui ka võltsitud dokumendi kasutamise eest, mis näeb maksimumkaristusena ette kuni kolmeaastase vangistuse,” rääkis juhtivuurija.

23. detsembril pidi edasisõitmisest loobuma järjekordne alkoholi tarbinud autojuht. Tema suhtes algatati väärteomenetlus. Lisaks alustati kaht väärteomenetlust juhiloata sõidu kohta. Kokku on viimase kuue päeva jooksul algatatud 10 väärteomenetlust.

Kahel korral pandi kõik juhid ka puhuma. “21. detsembril kontrollisime 423 autojuhi kainust, ühtegi menetlust ei alustatud. Eile hommikul kontrollisime 446 juhti, kellest üks oli tarvitanud alkoholi ja ühel puudus juhtimisõigus,” rääkis Lepp.

Print Friendly, PDF & Email