Kuressaares kutsutakse sariparkijaid korrale (17)

Kuressaare linnas on viimastel kuudel paigaldatud liiklusmärkide lisatahvleid, tuletamaks meelde, et kesklinnas on parkimisruumi vaja kõigile. Alade parkimiskella ja 1 tunni tähisega märgistamine on siiski vaid aumeeste mäng, sest trahvima kedagi ei hakata. Märkide paigaldamine on kesklinna ettevõtete ja kodanike poolt tulnud initsiatiiv ning nüüd loodetakse inimeste mõistlikkusele.

Saaremaa vallavalitsuse majandus- ja haldusosakonna juhataja Mikk Tuisu sõnul on parkimiskellade mõte selles, et linnas töötavad inimesed ei pargiks neid kohti hommikul terveks päevaks täis, vaid et need kohad oleksid n-ö ringluses. “Siis saab linnas asju ajav inimene tulla, oma kiire asja ära ajada ja autokoha järgmisele vabastada,” selgitas Tuisk.

Praegu on sellised parkimiskohad bussijaama ja meremajanduse keskuse ees, Tallinna 10 maja kõrval, Pihtla tee ja Tallinna tänava ristmikul olevas parklas, kultuurikeskuse kõrval ja Laurenti-
use kiriku parklas.

Tuisu sõnul karistatud kedagi ei ole, küll on aga jäetud asutuste poolt kojameeste vahele silte, tuletamaks inimestele meelde liigpikka parkimist. “Eesmärk ei ole kedagi karistada, vaid loota, et inimesed on ise viisakad ja lugupidavad teiste suhtes,” selgitas Mikk Tuisk.

Print Friendly, PDF & Email