Jää inimest veel ei kanna

Kuressaare päästjad käisid neljapäeval kontrollimas jää paksust Suurlahel, kus mõõtmise tulemused näitasid, et jääle ei tohi kohe kindlasti minna.

Jää paksus oli Suurlahel kõigest 1,5–3 sentimeetrit ning kogu jää pind oli lörtsine. Päästeamet hoiatab, et veekogu jääkattele tasub minna alles siis, kui selle paksus on vähemalt 10 sentimeetrit.

Läbi jää vajudes peab inimene arvestama, et jääaluse vee temperatuur on neli kraadi. Nii külmas vees peab täiskasvanud inimene vastu maksimaalselt 10 minutit, laps kaotab sellise temperatuuriga vees teadvuse veelgi varem.

Päästeamet kutsub kõiki inimesi üles ettevaatlikkusele ja tähelepanelikkusele veekogude ääres viibimisel. “Palume lapsevanematel rääkida kodus üle hapra jääga seonduvad riskid ning hoida oma lastel silm peal. Kui märkad hädalist või vajad ise abi, siis tuleb esimesel võimalusel helistada hädaabi numbril 112,” märgivad päästjad.

Print Friendly, PDF & Email