Volikogu kinnitas Kristiina Maripuu abivallavanemaks (23)

KRISTIINA MARIPUU: Abivallavanema ameti juures pean tähtsaks selle nime esimest poolt.
Maanus Masing

Saaremaa vallavolikogu kinnitas eile 21 poolthäälega abivallavanema ametisse vallavalitsuse senise meediaspetsialisti Kristiina Maripuu.

Otsuse eelnõu esitanud vallavanem Madis Kallas ütles, et vastavalt vallavolikogu möödunud aasta novembrikuu otsusele koosneb vallavalitsus kuuest liikmest – vallavanemast ja viiest abivallavanemast. Et selle aasta 29. novembril vabastati ametist valitsuse palgaline liige Kairit Lindmäe, on täna üks valitsuse liikme koht täitmata ja sellele kohale on kandidaadiks esitatud Kristiina Maripuu.

Maripuu hakkab Kallase sõnul koordineerima vallavalitsuse arenduse ja kommunikatsiooni valdkonda. “Ta on kursis vallavalitsuse kõikide tegemistega, kuna osaleb valitsuse istungitel,” lausus vallavanem ja lisas, et ühinemise esimesel neljal aastal on oluline olla kursis ka eelneva perioodiga, samuti oludega nii maal kui ka linnas. Nendele nõudmistele vastab Maripuu kandidatuur igati. “Olen kindel, et temast saab väga hea abivallavanem,” sõnas Kallas.

Vallavolinik Mart Maastik küsis, kas vallavalitsus pole kaalunud ühe abivallavanema koha kaotamist. “Kas seda on ikka nii väga vaja ja kas mõni teine abivallavanem ei võiks kõnealust valdkonda katta?”

Madis Kallas vastas, et koha kaotamist ei ole kaalutud. “Me näeme, et kommunikatsiooni on võimalik parendada ja sellele tuleb hoopiski jõudu juurde panna, seetõttu ei näe me võimalust abivallavanemate arvu vähendada,” lausus ta.

Kristiina Maripuu ütles volinikele, et volikogu saal on talle tuttav juba 2012. aastast, kui alustas tööd linnavalitsuses. “Olen avatud nõuannetele ja konstruktiivsele kriitikale,” sõnas ta.

Maripuu kinnitati ametisse 21 poolthäälega. Kolm volinikku jäi erapooletuks, neli ei hääletanud.

“Hääletustulemus oli minu jaoks ootuspärane. Arvestades seda, et olen olnud ootamatu valik, ei saanudki ma kõigi usaldust eeldada,” kommenteeris Maripuu volikogu otsust. “Abivallavanema ameti juures pean tähtsaks selle nime esimest poolt. Valla juhtimisel tuleb abiks olla oma valdkonna eestvedamisel, kuid samavõrd tahan, et sellest ametist oleks abi ehk kasu ka laiemale avalikkusele. Arvestades, et tegu on sama valdkonnaga, milles olen olnud aastaid tegev, usun, et saan kasulik olla.”

Print Friendly, PDF & Email