Saarlased hoiatavad üksteist korgijoogi eest (14)

Facebooki leheküljel “Märgatud: Saaremaal” annavad inimesed teada, et neidudel-naistel palutakse saabuvate pidustuste ajal äärmiselt ettevaatlik olla.

“Kaks nädalavahetust järjest on aset leidnud korgijoogi juhtumid!” hoiatab postitaja nn vägistamisdroogina tuntud meelemürgi eest.

Politsei on postitustest teadlik. Kohalik politseijuht Rainer Antsaar kinnitas Saarte Häälele, et nad on kõnealust postitust näinud ja selgitavad praegu asjaolusid. Neile pole keegi ühestki juhtumist seni aga teatanud. “Saaremaal ei ole olnud teateid korgijoogi juhtumitest,” ütles Antsaar.

Väikeste annuste korral on korgijoogi mõju sarnane alkoholi toimega – tekib lõbusus, jutukus, seksuaalne erutuvus suureneb. Suur annus põhjustab uimasust, lihaste lõtvumist, magamajäämist. Pärast ärkamist tavaliselt ei mäletata, mida joobes olles tehti.

Tarvitamine võib põhjustada südame rütmihäireid, halba enesetunnet, oksendamist ja peavalu, hallutsinatsioone ning alajahtumist. Et mõju on individuaalne, seondub selle tarvitamisega märkimisväärne üleannustamise oht. Suurtes kogustes on see mürgine ning põhjustab teadvuse ähmastumist, krampe, hingamisraskusi ja teadvusekaotust kuni koomasse langemiseni. Koos alkoholiga võttes on esinenud ka mürgistusest tulenenud surmajuhtumeid.

Mürgistusnähtudega kannatanu tuleb pöörata külili, vajaduse korral teha kunstlikku hingamist ja toimetada haiglasse.

Print Friendly, PDF & Email