Muratsi elanikud hädas voolukatkestustega (12)

Muratsis asuval Tamme teel on juba kaks nädalavahetust olnud probleeme vooluga, mis on sealsed inimesed nõutuks teinud.

“Kuna need katkestused on juhtunud just nädalavahetustel, siis on see elu ikka päris tõsiselt seganud,” rääkis Muratsi elanik Annely Oolup. “Meil on maja kütmine elektriga ja toad olid täiesti külmad ning ka veepump oli rivist väljas. Õnneks pole midagi katki läinud. Oleme pöördunud oma murega ka Elektrilevi poole ja sealt on öeldud, et kuna piirkonnas on elektritarbimine oluliselt suurenenud, siis ei pea alajaamas mingid asjad lihtsalt koormusele vastu. Kahjuks on need katkestused olnud just puhkepäeviti ja just nüüd, kui ilmad on läinud külmemaks.”

Elektrilevi juhtivspetsialist Virgo Vaabel ütles, et Muratsis olid probleemiks alajaama fiidrikaitsmed, mis ei pidanud võrgukoormusele vastu ja lülitusid suurema koormuse tekkides välja. “Esimesel korral kahtlustasime kaitsmete viga, kuid selgus, et kaitsmed olid liiga nõrgad ja lülitusid suurema pinge korral välja. Pühapäeval paigutasime alajaama suuremad 80-amprised kaitsmed ja nüüd peaks probleem olema lahendatud,” rääkis ta.

 

Print Friendly, PDF & Email