Kogud soovivad raha tagasi

Saaremaa osavallakogud ja Lääne-Saare kogukonnakogu ei ole nõus sellega, et vallavalitsus tahab vähendada hajaasustuse programmi kaasrahastust seniselt 150 000-lt 100 000 euro peale.

Lääne-Saare kogukonnakogu juht Kaja Juulik ütles Saarte Häälele, et tegemist on vajaliku programmiga, kus soovijaid on alati rohkem kui raha. Seda enam, et see on riigi algatus ja vägagi hea algatus. Programmist saab raha taotleda kas veevärgi, kanalisatsiooni või kinnistule juurdepääsutee rajamiseks. 2018. aastal sai Saaremaa vallas toetust 103 taotlejat, kes ise peavad tasuma tööde maksumusest vähemalt 33%. Sama suure summa panevad ka vald ja riik.

Kaja Juuliku sõnul oli vallavanem viimasel kogukonnakogu istungil lootust avaldanud, et see rahasumma ikkagi oma algse suuruse tagasi saab.

 

Print Friendly, PDF & Email