Kuressaare haigla liitus sünnitusmajade toetusfondiga (3)

Kuressaare haigla sünnitus- ja günekoloogiaosakond liitus detsembri keskpaigas Eestimaa sünnitusmajade toetusfondiga.

Vastsündinute jaoks uusi seadmeid vajav Kuressaare haigla on juba kuues fondiga liitunud sünnitusosakond.

Kuressaare haigla vastutav ämmaemand Mari-Liis Aus loodab koostöös fondiga pakkuda tulevikus veelgi kvaliteetsemat sünnitusabi ja nõustamisteenust.

“Hetkel teeme koostööd ITK naistekliinikuga ning iga kuu esimesel nädalal käib nende naistearst meil valvetööd tegemas ja naistenõuandlas vastuvõttu tegemas,” sõnas Aus. “Ma loodan, et meie koostöö sünnitusmajade toetusfondiga näitab kogu Eestile, et elu käib ka väljaspool Tallinna ja Tartut. Olenemata asukohast on igal Eesti riigi kodanikul õigus saada kvaliteetset arstiabi ja seda me siin pakumegi.”

Kuressaare haiglas töötab kolm günekoloogi, üks lastearst, kaheksa ämmaemandat, neli lasteõde ja kolm põetajat ning igal aastal sünnib siin umbes 250 uut ilmakodanikku. Fondi abiga loodavad haigla töötajad saada uue vastsündinute elustamislaua, kaks sünnitusvoodit, KTG-aparaadi ning korraldada simulaatornukuga tehtavaid vastsündinu elustamise koolitusi.

Toetusfondi tegevjuht Raili Friedemann lubab Kuressaare haigla vajadustega kohe tegeleda, pöördudes eeskätt kohalike ettevõtjate poole ja alustades nendega koostööläbirääkimisi.

“Paar väikest ettevõtet Saaremaalt on juba oma õla alla pannud ning toetavad iga toote müügiga ka sünnitusmajade toetusfondi. Loodetavasti on kohalikud ettevõtted koostööaltid ja valmis kohalikku sünnitusmajja panustama,” ütles Friedemann.

Print Friendly, PDF & Email