Kõrvaloputuse arve võttis soomlase tummaks (44)

Kuressaares elavat soomlasest pensionäri šokeeris pärast kümme minutit kestnud kõrva puhtaks loputamise protseduuri Hanvari erakliinikus saadud 150-eurone arve.

“Minu jaoks on küsimus ainult hinnas,” rääkis Heikki Koverola. “Arvasin, et kuna ma ei soovinud mingit erilist diagnoosi või keerulist ravi, vaid lihtsalt ühe kõrva loputust, siis maksab see maksimaalselt 50 eurot.”

Koverola ei kurda Hanvari teeninduse ja ravi üle, sest on pakutuga alati rahule jäänud. Aga ta tahab üle maailma kõigile kuulutada, et kõrva puhtaks loputamine maksab Kuressaare linnas 150 eurot.

“On tähtis, et inimesed teaksid seda, et kui juhtud Saaremaal haigeks jääma, siis millised hinnad sind ravimise eest ootavad,” lausus ta.

Heikki Koverola ei mõista oma sõnul, miks tegelikult lihtne kümme minutit kestnud protseduur on nii kallis, sest sellega saab ju hakkama ka tavaline medõde. Seepärast ei ole Hanvaris küsitud hind tema hinnangul kohane, sest kahel eelmisel korral on sarnane protseduur talle maksma läinud 35 ja 50 eurot.

Erakliiniku Hanvar omanik Hannes Haavel (fotol) ütles, et eraettevõtja paneb ise oma hinnad paika ja Hanvar on erakliinik, millel on oma hinnakiri. Nii oli soomlase kõrvaloputuse hinnas 50 eurot visiiditasu ja 100 eurot protseduuri eest.

“See on mahukas töö,” selgitas Haavel, lisades, et selles osas ei ole keegi patsiendile liiga teinud. “Ta on siin aastaid käinud ja tahaks kasvõi ilma rahata saada. Neid soomlasi on siin küll ja küll, kes võiks tegelikult vaadata, palju nad kodus nende teenuste eest peavad maksma.”

Selle kohta, et teenus on vahepeal kallimaks läinud, ütles Hannes Haavel, et elu läheb aina edasi ja kliinik ei jõua selle teenusega enam arengutele järele.

“Meil on kaasaegne tehnika, mis maksab kümneid tuhandeid, ja kui keegi soovib, siis teeme, sest me peame ka ots otsaga kokku tulema,” rääkis ta.

Samas maksab Kuressaare haiglas seesama protseduur hinnakirja järgi 10 eurot ja võimalik on lasta teha kõrvaloputust ka perearsti juures. Heikki Koverola sõnul ei läinud ta haiglasse seepärast, et pole seal varem kunagi käinud ning on eelistanud Hanvarit, kuna see asub tema kodu lähedal ja seni on ta sealsete teenustega igati rahule jäänud.

Print Friendly, PDF & Email