JUHTKIRI: Vähiravi kodusaarele

Tervise Arengu Instituudi avaldatud statistika näitab kurba tõsiasja: aastas saab pahaloomulise kasvaja diagnoosi üle kahesaja inimese. Mida on mitmekümne võrra rohkem kui 2000. aastal. Eks oma rolli mängi selles märkimisväärses kasvus kindlasti see, et diagnoosimise võimalused on paremad kui pea paar kümnendit tagasi. Kindlasti on oma osa ka sellel, et inimeste teadlikkus on suurem. Räägitakse ju meedias vähist ja vähiravist väga tihti. Kes siis poleks juhtunud kuulma-nägema üleskutseid tulla vähi sõeluuringule.

Saare maakonnas elavatele vähipatsientidele on tundide pikkune sõit mandrile ravile ja hiljem taas koju tagasi olnud kui Kolgata tee. Nüüd, vastu jõule, on Kuressaare haiglal aga häid uudiseid: ehk juba mõne kuu pärast ei pea enam seda pikka ja piinarikast reisi ette võtma, vaid ravi saab ka kodu lähedal, siinpool Suurt väina.

Print Friendly, PDF & Email