Haigla valmistub uuel aastal vähiravi pakkuma (5)

Kuressaare haigla ja Ida-Tallinna keskhaigla teevad ettevalmistusi, et uuel aastal saaks vähiravi võimaldada Saaremaal.

“Praegu on käsil ettevalmistustööd, et ravi siin kohapeal pakkuda saaks,” ütles SA Kuressaare Haigla juhatuse liige Märt Kõlli Saarte Häälele. “Peame ITK-ga läbirääkimisi, et suurhaigla arstid saaksid käia Saaremaal vähiravi tegemas. Meil tuleb lahendada küsimus, kuidas ravimeid kvaliteetselt käidelda, samuti peame tegelema ruumiprogrammiga ja vajalike tegevuslubadega.”

Kõlli sõnul on reaalne võimalus, et vähiravi saab hakata Kuressaare haiglas pakkuma juba mõne kuu pärast.

“Meie haigla valmisolek on olemas,” kinnitas Kuressaare haigla koostööpartneri, Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee. “Edasine tegevus – ka ajaline – sõltub eelkõige Kuressaare haigla kolleegidest. Ka investeeringute koormus on kanda saarlastel.”

Print Friendly, PDF & Email