Saaremaalt leiti haruldane seen (6)

ERAKOGU

Hiljuti, veel enne seda, kui lumi Saaremaal maha sadas, avastas Andželika Sinijärv-Sääsk metsas tema jaoks imeliku seene. Midagi taolist ta varem näinud polnud, seega ei osanud ta ka määrata, mis seenega tegu.

Seene leidis naine Kaarma kandist sarapuumetsast. Et asjas veidigi sotti saada, võttis ta ühendust seenetark Vello Liiviga, keda leid vägagi rõõmustanud. Sinijärv-Sääsk ütles, et Liivi sõnul olevat Saaremaa jaoks tegemist haruldusega, ent üsnagi haruldane olevat see mujalgi. Tartumaal näiteks olla seda seent nähtud kümne aasta eest.

“Otsisin hoopis musta torbikseent, aga koju jõudes tuli välja, et see polnud ikka see,” tähendas Andželika. Liiviga võttis ta ühendust, kuna tahtis teada, kas leitud seen ikka söödav on. Tuli välja, et on küll. “Tegemist oli halli toruseenega. See on nagu kukeseen, aga haruldane.”

Ladina keeles kannab seen nime Cantharellus cinereus.

Print Friendly, PDF & Email