Muhu vallavalitsus mõtleb kolimisele

Aastaid ruumikitsikuses vaevelnud Muhu vallavalitsus kavatseb kolida avaramale rendipinnale või ehitada uue vallamaja.

Muhu vallavolikogu kaalub oma homsel istunguil rendikonkursi väljakuulutamist, et kombata renditurgu valitsusele uute tööruumide leidmiseks. “Eks konkurss annab ülevaate, kas mõistlikum on ehitada uus maja või pinnad rentida,” ütles vallavanem Raido Liitmäe. “Vallal on palju muid kohustusi ja ülesandeid ning kinnisvara arendamine ja omamine pole võib-olla valla ülesanne ja ehk tuleb need ruumid hoopis rentida,” sõnas Liitmäe.

Ühe võimaliku variandina tuleb kõne alla kolimine Muhu kalakohviku kinnistule plaanitavasse Muhu teenusemajja. Kalakohviku kinnistu kahekorruselise hoones saab olema 600–700 m2 pinda, kuhu tulevad kontoriruumid ja kolm-neli ruumi teenusepakkujatele.

Vallavanema sõnul laseb vallamaja katus läbi ja seinad ei pea sooja. Ruumipuuduse tõttu töötab neli vallavalitsuse palgalist töötajat õuel moodulmajas ja sotsiaaltöötajate töökohad asuvad hooldekodus, mis samuti ruume juurde vajab.

Liitmäe sõnul on vallavalitsusele otsitud uut asukohta ka varem, aga alati on midagi olulisemat vahele tulnud. Viimane tõsisem katse uusi ruume leida jääb kümne aasta tagusesse aega, kui tollane vallavanem Tiit Peedu plaanis vallamaja kolida Kuivastu maantee ääres asuvasse hoonesse, kus nüüd pärast eraomaniku poolt rekonstrueerimist toimetab kohvik Samsara.

Praegugi on vallal pooleli kaks kulukat investeeringut: Liiva küla keskuse kaasajastamine ja Liiva vana hooldekodu ümberehitus korteriteks.

Print Friendly, PDF & Email