JUHTKIRI: Ka tegija vajab kiitust

“Keskmist eestlast” kiputakse pidama sõnaahtraks inimeseks, kes, kui oma arvamust avaldab, siis pigem kritiseerib, kui kiidab. Sest see, kui keegi midagi hästi teeb, on ju enesestmõistetav. Ütleb ju vanasõnagi: “Töö kiidab tegijat.”

Loomulikult peab see sajandite vanune rahvatarkus paika tänapäevalgi, ent vahel tuleks kiita ka tublit tegijat. Sest ilma temata poleks seda hästi tehtud tööd. Pealegi – tunnustus innustab jätkama vähemalt sama toimekalt kui seni. Seega – mida rohkem märkame ja tunnustame, seda parem.

Kuressaare haiglas on alus pandud ilusale traditsioonile, kus kord aastas kuulutatakse välja oma kollektiivi silmapaistvamad tegijad. Igaüks meeskonnast võib välja pakkuda, kes just tema arvates tunnustust väärt on. Nagu tänavused tiitlisaajad kinnitavad, on töökaaslastelt saadud tunnustus meeldiv ja oluline – see näitab, et su töid-tegemisi on märgatud ning sa ise oled kolleegide jaoks oluline.

Print Friendly, PDF & Email