Sõdurid said soojad kootud sokid (12)

SOKID MEREVÄELE: Mereväes ootasid oma sokipaari kõik saarlastest ajateenijad, kelle hulgas ka ainuke tütarlaps Karoline Malk. Esiplaanil Ivar Indrek Himmist ja Artur Leivategija.
Gärolyn Saar

Juba kümnendat aastat järjest said saarlastest ajateenijad jõulukingiks soojad sokid. Kokku kudusid annetajad 174 sokipaari ning kõik need pakiti ja kingiti neljapäeval sõdurpoistele.

“Oli meisterdamist, kuhu sokid panna, ja oli pakkimist, sest Saaremaa emad, vanaemad, tüdrukud on olnud agarad kudujad ja helded annetajad,” kiitis Anneli Pitk, naiskodukaitse Orissaare jaoskonna esinaine ja sokikampaania eestvedaja kõiki kudujaid ning annetajaid, lisades, et just tänu usinatele kudujatele ongi neil, mida vedada.

Kui mõnes kohas tuli sokid üle anda väravas, sest ajateenijad olid parajasti õppustel, siis paljudes kohtades ootasid poisid kingitoojaid ise ja vastuvõtt oli soe. Kõige rohkem saarlasi – umbes poolsada – teenib Ämari logistikapataljonis. Kohal oli neist küll osa, aga puhkusele lubatud noormehed saavad oma kingituse kindlasti kätte hiljem.

“Valiti just kirjusid sokke,” märkis naiskodukaitsja Raili Nõgu, lisades, et sokid võeti igal pool ikka väga soojalt vastu ja kinnitati, et retkedel kuluvad villased sokid alati ära ning kõige paremad ongi lambavillased, sest nood hoiavad hästi sooja.

Mereväes ootasid oma sokipaari kõik saarlastest ajateenijad, kelle hulgas ka üks tubli tütarlaps. Vahipataljonis hüüti kõik Saare- ja Muhumaa ajateenijad lausa mikrofoni kaudu kokku ning muhedalt tulid igaks juhuks kohale ka kaks Hiiumaalt pärit noormeest.

“Meie saared on nii kõrvuti ja mõni sokipaar oligi igaks juhuks enam pandud ning andsime hiidlastele ka,” ütles Anneli Pitk, kelle sõnul olid kaks Hiiumaa ajateenijat väga rõõmsad.
Naised jõudsid ka Tapale ja seal aega teenivad poisid ütlesid, et tegemist on nii toreda ja sooja kampaaniaga, et nad loodavad, et see jätkub.

Ka sokid ajateenijatele kätte viinud naiskodukaitsjad Anneli Pitk, Raili Nõgu ja Gärolyn Saar loodavad, et kampaania jätkub veel kaua, sest see toob palju rõõmu. Kui keegi on juhuslikult sokipaarist ilma jäänud, siis palus Anneli Pitk temaga ühendust võtta ja sokid toimetatakse kohale. Kirjutada saab kas annelipitk@hot.ee või võtta ühendust Facebooki kaudu.

Naiskodukaitse kauaaegse juhi ja Saarte Hääle ajakirjaniku, 2012. aastal meie hulgast lahkunud Rita Loeli eestvedamisel alguse saanud sokikampaaniast on kujunenud oodatud ettevõtmine. Kampaania kannab sõnumit, et me hoolime kodusaare ajateenijatest ja toetame neid.

Sokikampaaniat veavad naiskodukaitse Saaremaa ringkond, Kadi raadio ja ajaleht Saarte Hääl.

Print Friendly, PDF & Email