Turvanõukogu peab õigeks Kuressaares uute turvameetmete rakendamist (20)

Saare maakonna siseturvalisuse nõukogu otsustas oma üleeilsel kokkusaamisel, et vaatamata Kuressaare ja Saaremaa turvalisusele tuleb nädalavahetuse traagiliste sündmuste valguses arutada võimalike uute meetmete rakendamist.

Nõukogu esimees, vallavalitsuse arendus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Karin Närep selgitas, et ühe teemana arutati ka Kuressaare kesklinnas turvalisuse tagamise meetmeid, ehkki statistika ei näita siin probleemide kasvu. Kohtumisel osales ka Lääne politseiprefekt Kaido Kõplas.

“Samas on oluline tegelda teemadega, mis häirivad kohalike elanike turvatunnet,” vahendas vallavalitsuse avalike suhete peaspetsialist Kristiina Maripuu.

“Loomulikult mõjutab meie kõigi turvatunnet, kui juhtub ka üksikuid traagilisi sündmusi. Soovime kinnitada, et Saaremaa on jätkuvalt turvaline,” ütles Närep.

Nõukogu arutas, kuidas teha koostööd kohalike ettevõtjatega, esitades ka ettepanekud vallavalitsusele võimalike edasiste tegevuste osas. Plaanis on kohtumine linna vabaaja-asutuste omanikega, et turvalisuse teemat arutada.

Teiste linnade kogemustest lähtudes võiks Närepi sõnul võtta meetmeid, nagu kaamerad linnaruumis, alkoholimüügipiirangute kehtestamine, lahtiolekuaegade piiramine. “Rõhutame – need on meetmed, mida teised linnad-vallad on kasutanud, ning need kõik vajavad veel oluliselt läbikaalumist,” ütles ta.

Print Friendly, PDF & Email