Koidulauliku konkursilt kõrged kohad

12. detsembril toimus Pärnus L. Koidula majamuuseumis üleriigiline Koidulauliku konkurss, kus mõlemad Saaremaa esindajad tulid auhinnalistele kohtadele.

Saaremaad esindasid nooremas vanuseastmes Cathrin Benita Poopuu Saaremaa ühisgümnaasiumist (juhendaja Rita Ilves), kes sai II koha, ja vanemas vanuseastmes Karmen Kaljuste Orissaare gümnaasiumist (juhendaja Maret Aardam), kes saavutas III koha.

Võistlejail tuli lisaks Lydia Koidula loomingule esitada ka Kristiina Ehini teksti. Žüriisse kuulusid luuletaja Kristiina Ehin, Koidula muuseumi direktor Elmar Trink, Pärnu Koidula gümnaasiumi direktor Indrek Kaldo ja haridusosakonna esindaja Virve Laube.

Luuletekstide kõrval oli osalejatel võimalik kuulata põnevat lühikontserti Silver Sepalt ja üritus lõppes traditsioonilise küünalde süütamisega Koidula pargis.

 

Print Friendly, PDF & Email