JUHTKIRI: Tulevad. Töötavad. Kiidavad

Arstitudengite tutvumisretked Saaremaale ja Kuressaare haiglasse on kujunemas juba traditsiooniks.

See, et igasügisestel reisidel osaleb kümneid noori, näitab, et huvi Kuressaare haigla vastu on suur. Eks muidugi mängi siin rolli ka meie haigla meretagune asukoht. Just see on üks põhjus, miks mandriinimene saarlaste kutse külla tulla vastu võtab: on ju põnev vaadata, mismoodi “teisel pool vett” elatakse. Nende meditsiiniüliõpilaste seas, kel peagi ees spetsialiseerumine, on Kuressaare haigla hinnatud praktikapaik. Tudengitest abiarstide endi sõnul on meie haiglas olemas kõik vajalik, et uusi teadmisi ja kogemusi saada: tehnika on tasemel, personal sõbralik ja toetav, tööd jagub.

Mida rohkem meditsiinitudengeid Kuressaare haiglaga tutvust teeb ja siia praktikale tuleb, seda suurem on tõenäosus, et mõni neist tulevikus just Saaremaa endale elu- ja töökohaks valib. Pole ju mingi saladus, et Kuressaare haiglas on arstide keskmine vanus küllaltki kõrge, rääkimata sellest, et üsnagi mitme eriala tohtritest on lausa puudus.

Print Friendly, PDF & Email