Saarte Liinid ostab uue süvendaja

Saarte Liinidel on käimas riigihange, mille käigus soovib ettevõte osta uue põlvkonna mobiilse süvendusagregaadi.

Saarte Liinide juhatuse liige Jaanus Tamkivi (pildil) ütles, et praegu firma käsutuses oleva kümne aasta vanuse süvendaja Watermaster Classic 3 eluiga hakkab ühele poole saama. Seetõttu on ettevõte rentinud sama tüüpi, kuid uuema põlvkonna masina Watermaster Classic 4, mida Saarte Liinid soovib enda omandisse saada. “Vaatame, mida pakkumine näitab. Võib-olla tuleb seesama, aga võib-olla tuleb mõni muu soodsam pakkumine,” sõnas Tamkivi.

“Kuna meil on 18 sadamat, siis peab meil endal olemas olema süvendusvõimekus. Lisaks saame teha tellimustöid, millest pole puudust olnud. Ega süvendajal praktiliselt seisuaega olegi olnud,” märkis Tamkivi.

Sel suvel aastaks rendile võetud uue põlvkonna Watermaster on tema sõnul pisut võimsam ja suurema kaevamis­ulatusega. Tamkivi sõnul on masin hea ka mobiilsuse tõttu, seda saab treileriga mööda maad transportida ja tööd teha ka siseveekogudel.

Hanke tulemused selguvad jaanuaris, süvendaja hinnanguline maksumus on 600 000 eurot. “Ta on üsna kallis, aga kui vaadata tasuvusaega, siis see väga pikk ei olegi,” sõnas Tamkivi.

Print Friendly, PDF & Email