Muuseumid uurivad ühiselt kalandust

Saaremaa, Muhu ja Hiiumaa muuseumid tegelesid ühisprojekti “Kalanduse teema Lääne-Eesti saarte muuseumide kogudes” raames põhjalikumalt kalanduse ajaloo eri tahkude kaardistamisega.

Muhu muuseumi juhataja Meelis Mereäär ütles Kadi raadio saatele “Keskpäev”, et projekti käigus uuriti ja pildistati üles kalapüügitarbeid ning tutvuti saarte kalandusega üldisemalt.

Saaremaa muuseum käsitles põhjalikumalt kalandust ja kalurikolhooside arengut Nõukogude okupatsiooni ajal Kihelkonna kandi näitel. Muhu muuseumi teema olid võrgumärgid ja võrgud Muhu ja teiste muuseumide kogudes, hiidlased uurisid aga rannapüügiga seotud dokumente ja mälestusi.

“Nende teemade raames käisime üksteisel külas ja uurisime, mida on partnermuuseumide kogudest leida. Lisaks kogudega tutvumisele vaatasime ka üksteise tööd üldisemalt,” lausus Mereäär. Ta nentis, et muuseumide infosüsteemis on tänu projektile kalanduse valdkonna info nüüd paremini kirjeldatud.

Print Friendly, PDF & Email