Rohkem tulumaksu vähendab riigi toetust vallale (2)

Füüsilise isiku tulumaksu hea laekumise tõttu vähendab rahandusministeerium tuleval aastal Saaremaa vallale eraldatavat tasandusfondi summat eeldatavalt 200 000 euro võrra.

Saaremaa valla tugiteenuste osakonna juhataja Alo Heinsalu andmetel on 2018. aastal vallale tasandusfondist eraldatud summa 2 043 259 eurot. Selle kümneprotsendilise vähenemisega on tema sõnul tuleva aasta eelarve koostamisel arvestatud. “Kuna tulumaksu laekumine on planeeritud suuremana, siis tasandusfondi vähenemine otseselt mõju ei avalda,” sõnas Heinsalu.

Vallavalitsuse rahandusteenistuse juhataja Thea Raik lisas, et lõplik tasandusfondi suurus selgub eeldatavalt 2019. aasta veebruaris, aga võib-olla ka alles märtsis. Sõltub, mis ajaks saab rahandusministeerium valmis kohalike omavalitsuste tasandus- ja toetusfondi summade jaotused. Ka Raik märkis, et tasandusfondist laekuva summa vähenemine oli teada juba eelarvestrateegia koostamise ajaks ja sellega on 2019. aasta eelarve koostamisel arvestatud. “Toetuse vähenemine tähendab, et selle summa võrra saab vähem kavandada eelarves kulusid,” lausus ta.

Print Friendly, PDF & Email