Rasmus Saarel mitmed kosilased

VÄRAVA POOLE: Rasmus Saar läbimurdel
Alver Kivi

FC Kuressaares korraliku hooaja teinud kaitsja Rasmus Saar on saanud järgmise hooaja osas mitmeid vihjeid, kuid otseseid pakkumisi pole veel olnud.

“Täitsa kindel ei ole, kus ma järgmine hooaeg mängin, mingeid asju on mainitud, aga eks räägin ka Floraga läbi, mida nemad minu tulevikus näevad,” ütles esindusmeeskonnas ja Premium-liigas debüüthooaja teinud 18-aastane Rasmus Saar.

Endale harjumatult pidi Rasmus Saar alustama treener Jan Važinski viiemehelises kaitseliinis parema kaitsja positsioonil.

“Enne hooaega mõtlesin jah, et mängin pigem ääreründes, sest Floras olin just sellel positsioonil,” rääkis ta. “Olin algul segaduses, kui mind kaitsesse pandi, aga hakkasin ääre­kaitses harjuma ning hakkas väga meeldima seal mängimine. Hooaja lõpus sain juba okeilt hakkama ehk võib enam-vähem rahule jääda.”

Saare hinnangul on tema jaoks hooajast kõige positiivsem, et meeskond jäi püsima, ise sai ta piisavalt mänguaega ja selle üle on ta ka väga õnnelik. “Võib-olla see väravate vahe läks suureks ja kaitsemängijana seda arvu ei ole hea vaadata,” leidis Saar, lisades, et kindlasti oleks tulnud suureskoorilisi kaotusi vältida.

Oma mängu analüüsides märkis Rasmus Saar, et ta edenes kindlasti füüsiliselt, sest kui hooaja algul oli raske tempos püsida, siis teisel poolel oli ta kogu aeg mänguga kaasas. “Eks igas elemendis sai veidi juurde pandud, kuid õppida on veel palju,” lausus ta.

Meistriliiga 36 kohtumisest peab Rasmus Saar kõige olulisemaks momendiks viimast 1 : 0 võidetud üleminekumängu FC Elvaga, mille tulemusel jäädi liigasse püsima ning võiduvärav kanti just tema arvele. Üks meeldejäävamaid mänge oli tema hinnangul ka kodus saavutatud viik Levadiaga, kus suudeti neilt punkte varastada.

Print Friendly, PDF & Email