JUHTKIRI: Jõulurõõmu asemel ehmatus ja südamevalu

Kuigi jõulukuu peaks täitma inimeste südamed rõõmuga, on tänavuse detsembri esimesse kümnesse päeva Saaremaal mahtunud ootamatult palju traagikat.

Nädalavahetusel Kuressaare südalinnas toimunud kuritegu, kus hukkus päästeametnik Sulev Kallavus, tundub lausa uskumatu. Sellised asjad juhtuvad ju ikka kusagil mujal ja kellegi teisega – kellegagi, keda me isiklikult ei tunne.

Kuressaaret on ikka peetud Eesti üheks turvalisemaks paigaks. Et turvatunnet lõhkuda – selleks võib piisata vaid ühest-kahest ühiskondlikke norme eiravast tegelasest, kes vägivallaks vaid ettekäänet otsivad.

Eilne hommik tõi kurbadele ja ehmatavatele juhtumitele lisa. Tahulas hukkus elumaja põlengus 19-aastane noormees. Kui materiaalne kaotus on veel kuidagi korvatav, siis noore inimese elu ei too keegi tagasi. Last ei asenda tema emale keegi.

Print Friendly, PDF & Email