Pussitamistega seoses algatati kaks kriminaalmenetlust

IGA INFOKILD ON ABIKS: Ringkonnaprokurör Rainer Amur ja Kuressaare Politseijaoskonna juht Rainer Antsaar paluvad pussitamiste pealtnägijaid politseiga ühendust võtta. Foto: Irina Mägi

Laupäeva varahommikul leidis Kuressaare kesklinnas aset kaks saarlasi šokeerinud pussitamisjuhtumit, millest üks oli fataalsete tagajärgedega. Kuressaare politseijaoskonna juht ning ringkonnaprokurör jagasid pressikonverentsil sündmusi puudutavaid teadaolevaid infokilde.

Kuressaare Politseijaoskonna juht Rainer Antsaar avaldas siirast kaastunnet hukkunud päästeametniku lähedastele ning kiiret paranemist Kuressaare haiglas viibivale mehele, kelle elu enam ohus ei ole. Antsaar sõnas, et kella poole kolme ajal sai politsei kiirabilt teate, et kesklinnas on noaga rünnatud 33-aastast meest. Praktiliselt kohe tuli uus teade, et Torni tänaval on toimunud analoogne juhtum, sedapuhku ohvriks 52-aastane mees, kes kahjuks saadud vigastusse suri. “Need sündmused on Kuressaare kogukonna turvatunnet tugevalt häirinud. Saan politsei nimel kinnitada, et tegime kõik endast oleneva, et võimalikud kuriteo toimepanijad ja nende asukoht linnakodanike abil kindlaks teha,” märkis Antsaar. Hommikul kella 7 ja 8 ajal peeti kahtlustatavad kinni – üks Tallinna tänava tanklas ja teine Kuressaare linnas oma elukohas. Kumbki isik kinnivõtmisel vastupanu ei osutanud.”

Ringkonnaprokurör Rainer Amur ütles, et alustatud on kaks kriminaalmenetlust. Tallinna tänaval toimunud pussitamises on
kahtlustatavana kinni peetud 33-aastane mees. “Rüselus, mis läks keset tänavat üle pussitamiseks, liikus edasi Torni tänavale, kus vägivald jätkus ning tagajärjed olid fataalsed. Torni tänava episoodis alustati menetlust tapmise paragrahvi järgi.” Ta kinnitas, et mõlemad kinnipeetud inimesed olid Torni tänava sündmuskoha juures ja sellega otseselt seotud. Teada on see, et toimus rüselus, mis lõppes pussitamisega ja edasine uurimine peab välja selgitama täpsemad asjaolud. “Meie kohus on kiirelt tegutseda, et
nüüd saaksid uurijad hakata välja selgitama, mis täpsemalt juhtus. Tallinna tänaval toimunud sündmus on üsna selge, aga hetkel käivad jätkuvalt Torni tänava juhtumi tõendite kogumine. Seetõttu on ka palve avalikkusele – kui keegi neid sündmusi pealt nägema või teab sellest midagi, pöörduge politsei poole. Iga infokild on oluline.” Amur lisas, et kaks kahtlustatavat on varem kriminaalkorras karistatud, hetkel on mõlemal katseajad. Üks kahtlusalune sattunud seadusega pahuksisse varavastaste kuritegudega ja teine narkokuritegudega. Ühel on ka vägivallakuriteo minevik. 

Print Friendly, PDF & Email