Ülo Kannisto paneb preemiaraha laulupeo korraldusse (1)

Aadu Luukase fondi 6400-eurose preemia pälvinud Ülo Kannisto lubab rahast oma tarbeks kulutada neli-viis eurot ehk nii palju, kui maksab üks alkoholivaba vahuvein.

“Selle ma luban endale tõesti. Ma tunnen, et selle olen küll ära teeninud. See võib tunduda naljana, aga nii tegelikult ongi,” kinnitas ta Saarte Häälele. Ülejäänud summa läheb aga ürituse korraldamiseks, mis on Kannisto sõnul ääretult kallis. Ta lisas, et preemiaga kaasneb igal juhul kaks meeldivat asja – hea tunne, et sinu tegemisi on tähele pandud, ja oluline summa ürituse korraldamiskuludeks.

Kolmapäeval Maarjamäe lossis toimunud tunnustusürituse kohta märkis Kannisto, et kohal oli väärikas seltskond, seepärast jäi asjast väga võimas mulje. “Kuna olin mitmete inimestega varem suhelnud, siis oli väga tore nendega kohtuda,” lausus ta.

Kannisto ütles, et tuleva aasta ürituse plaanid on juba paigas ja 17. augustil toimub järjenumbrilt juba kümnes Vaba Rahva Laulu kontsert Pärnus Vallikäärus. Artistidest löövad kaasa Marko Matvere, Ott Lepland, Boris Lehtlaan, Gerli Padar, bariton Simo Preede ja juba kaheksandat korda Kuressaare laulupoiss Oliver Leppik. “Loodame, et tal suvel veel häälemurret ei tule ja ta saab “Laulu Põhjamaast” ikka ära esitatud,” sõnas Kannisto.

Aadu Luukase sihtasutuse missioonipreemia pälvis tänavu vähiravifond Kingitud Elu. Missioonipreemia nominentideks valiti 65 kandidaadi seast veel usuteaduse instituut, hariduspedagoog Liivika Simmul, ajaloolane Raimo Pullat, Vaba Rahva Laulu korraldaja Ülo Kannisto ning kunstiajaloolane Marika Valk. Neid tunnustas fond 6400 euro suuruse preemiaga.

Print Friendly, PDF & Email