Lasteaedade toidurahade soodustus võib laieneda (3)

Saaremaa vallavalitsus kinnitas eilsel kohtumisel lasteaedade hoolekogudega, et vallavalitsuse soov oleks praegu osas lasteaedades kehtivad toiduraha soodustused alles jätta ja otsida võimalust, kuidas saaksid soodustust ka need, kes seda praegu ei saa.

Helle Kahm

Sellele soovile on abivallavanem Helle Kahmi (fotol) sõnul siiski vaja ka volikogu kinnitust.

Soodustuse teema tuli hiljuti üles seoses viie lasteaia hoolekogude pöördumisega, milles muretseti, et endistes valdades kehtinud toiduraha soodustused uues vallas kaovad. Vallavalitsus vastas toona, et olukord on ebavõrdne, kuna osas valdades soodustust ei olnud ning nüüd on ühises vallas erinevates lasteaedades erinev kord. Volikogu võttis hiljuti vastu ka määruse, mille järgi jääb edaspidi kogu toiduraha vanemate kanda. Nüüd soovitakse soodustused ikkagi taastada.

Salme lasteaia hoolekogu esimees Andrus Raun ütles, et nende teemapüstitusest on kasu olnud. Nüüd võidavad loodetavasti ka kõik teised valla lasteaiad.

Abivallavanem Helle Kahm ütles eilse kohtumise kohta veel, et pikk arutelu toimus ka lasteaedades toitlustamise teemadel. Räägiti erinevatest praktikatest menüü rikastamise osas.

Kahm tõdes, et oluline on ka kommunikatsioon lasteaedade ja lastevanemate vahel.

Print Friendly, PDF & Email