Võrkpallurid naasevad Prantsusmaalt kilbiga (7)

FOTO: ALVER KIVI

FOTO: ALVER KIVI

Võrkpalli Challenge Cupi 1/16 finaalis Prantsusmaa klubilt Poitiers võõrsil saadud 0:3 kaotus langetas Saaremaa Võrkpalliklubi selleks hooajaks konkurentsist, kuid koju saabutakse püstipäi.

“Euroliiga mängudega kasvasime kokku,” tõdes peatreener Urmas Tali. “Õhkkond on meeskonnas teistsugune ja saime hindamatu kogemuse, mida ei ole võimalik millegagi võrrelda.”

Kuigi saarlased olid kodus nimekale vastasele tõsiselt vastu hakanud ja kaotanud pärast tõsist lahingut 2:3 oli favoriidi seisuses ikkagi kodus mängiv Poitiers, kelle võitu uskus ka saali tulnud 1500 pealine publik. Mängukavas oli ka eesti keeles kirjas – tere tulemast meie Eesti vastastele. Jõudude vahekord tribüünidel oli ebavõrdne, sest Saaremaad toetas 15, aga tublit fänni.

Saaremaa kaotas geimid 24:26, 22:25 ja 21:25. “Esimeses geimis jäi mäng rünnaku ja teises oma lahenduste taha ning kolmandas tugevam lihtsalt võitis,” märkis Urmas Tali. “Me mängus väga palju muudatusi ei teinud, aga prantslased vahetasid mängijaid. Vaatasime kuidas selle Maroko poisiga (Zouhaire EL Graoui) hakkama saame, aga siis tuli korraks Menelaos Kokkinakis kaks korda geimi lõpus sisse, tõi oma kolm punkti ära ja istus pingi peale jälle maha.”

Urmas Tali sõnul taheti paremat, aga läks nii nagu tavaliselt. “Me pingutame ja punnitame, aga teised mehed teevad kogemuste ja oskuste pealt ära, sest nad mängivad iga päev kõrgemal tasemel ja meil pole midagi vastu panna,” lausus peatreener.

“Ainult see, et võitleme emotsionaalset iga palli pärast lõpuni ja kui tekib mingi võimalus, siis me selle võtame. Teises geimis oli meil natuke ruumi minna küll, aga siis jooksis kinni ja enam sealt ei jõudnud vahespurti teha, et mängu tagasi saada.”

Meeskonna kapten, kohtumises 9 punkti toonud Siim Põlluäär tõdes, et üldiselt püsiti täitsa hästi mängus. “Vähe jäi puudu, et mäng oleks pikemaks läinud,” märkis ta, lisades, et otsustavatel hetkedel ei löödud lihtsalt palli maha.

“Olime teises geimis kolme punktiga ees ja mängisime selle lõpus kohe maha. Ma jäin üldse teises geimis mängust täitsa välja, aga kindlasti need mängud annavad juurde, sest tempo on hoopis teine, kui Balti liigas.”

Urmas Tali hinnangul oli mängus näha kui palju, keegi selliseid mänge mänginud on. “Kellel on eurosarja kogemus, need on natuke julgemad ja kellel ei ole, siis mängivad nad sellist otsustavat mängu natuke teistmoodi,” selgitas ta.

“Siin ei ole midagi teha, see kõik tuleb aastatega. Kokkuvõttes mängisime hästi, pingutasime kõvasti ja häbisse ei jäänud. Need neli mängu, mis me hooaja alguses paika panime saime kätte. Pole põhjust kurvastada, tuleb kaotustest palju positiivset kaasa võtta, sest pikk hooaeg on veel ees, eurosari oli selline emotsionaalne hetk.”

Saaremaa suurim punktitooja oli Rauno Tamme 12 punktiga, Eddie Rivera lisas 8 ja Harri Palmar 6 punkti.

Print Friendly, PDF & Email