Saarlastele kaks Lokulauda

Nädalavahetusel tunnustas Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika selts (ERRS) valdkonna parimaid tegijaid, kelle hulgas on ka kaks saarlast.

Sel aastal jagati välja 14 tunnustust 11 erinevas kategoorias. Seltsi tunnustuse “Lokulaud 2018” sai “Maasoola” kategoorias Saaremaa ja Muhu tantsuõpetaja Anne Keerd, kelle juhendada on ühtekokku 15 rühma.

Anne on võtnud südameasjaks õpetada tantsu juba lasteaias, et kasvatada rahvatantsurühmadele järglasi, vahendas rahvusringhääling. Tänu temale on mitmes rahvamaja tantsurühmas tantsimas mitu põlvkonda. Tänavusel Saare maakonna tantsupeol “Tuhande tunde saar” osales 14 Anne Keerdi rühma ja peo repertuaaris oli kolm tema loodud tantsu.

Kategoorias “Pikaajaline panus valdkonna arengusse” pälvis Lokulaua Õie Pärtel (fotol). Tema juhendamisel on Orissaare muusikakoolis õpetatud pärimusmuusika instrumente juba 26 aastat. Võõras ei ole Õiele ka rahvapillide valmistamine, ta on aastaid viinud läbi väikekannelde valmistamise kursust, kus huvilised on teinud endale ise kandle.

ERRS-i juhatuse esimehe Kalev Järvela sõnul ei tähenda tunnustamine ainult kiitmist, vaid see paneb tunnustuse saajale kohustuse olla eeskujuks. “Tunnustamise kaudu seame eeskujud, kelle järgi joonduda, edendades sellega ühtlasi valdkonda,” ütles ta.

Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika selts on 1988. aastal loodud rahvatantsu ja -muusika harrastajate ning kollektiivide ja juhendajate ühendus, mille eesmärgiks on rahvatantsu ja rahvamuusika õpetajate ning harrastajate ühendamine ja esindamine ning valdkonna arendamine.

Print Friendly, PDF & Email