Neli sõidukit lõhkunud juht tegi “kena jõulukingituse” (35)

KÕVA OBADUS: Lisaks autodele sai kahjustada haagisel seisnud paat. Veel sai kahjustada kinnistul asuva kõrvalhoone sein, sest pargitud autod, millele Audi otsa paiskus, paiskusid omakorda vastu kõrvalhoonet.
2X MAANUS MASING, IRINA MÄGI

Eile varahommikul kodumaja ees avanenud vaatepilt meenutas Kuressaares Pihtla tee ääres elavale perele lahinguvälja: lõhutud olid nii pere kolm autot, piirdeaed kui ka kõrvalhoone fassaad.

“Kuulsin öösel läbi une häguselt, et õues midagi juhtus, aga hommikul järele vaadates oli ehmatus ikka väga suur,” ütles perepea Oliver Sannik Saarte Häälele. “Nii hirmsat asja ei sooviks kellelegi.”

Sanniku sõnul tuleb maja juurde pargitud kolmest autost kaks ilmselt maha kanda. “Ühest saab ehk veel asja,” lausus Sannik. Mehe sõnul andsid praod kõrvalhoone fassaadis ja kiivas garaažiuks tunnistust sellest, et obadus oli vägev. Suur osa krundi piirdeaiast oli maatasa sõidetud.

“Alles sel kevadel sai uus aed tehtud, nüüd on poolest aiast ainult saepuru järel,” märkis Sannik. “Õuel seisev paat on õnneks ühes tükis, aga paadikäru on kõver. Seda, kui suured kahjustused on, pole ma veel jõudnud täpsemalt järele vaadata.”

Õnnetuse põhjustanud juhist endast polnud märkigi, küll aga oli ta sündmuskohale jätnud oma sõidukõlbmatuks muutunud auto, tumerohelise Audi 100. “Kena jõulukingitus küll!” resümeeris Sannik.  Õnneks on nii sõidukid kui ka hooned kindlustatud.

Häirekeskus sai teate liiklusõnnetusest hommikul kell 6.18.

“Esialgsetel andmetel sõitis sõiduauto Audi vastu eramaja aeda ja paiskus sealt vastu kolme autot, millest kaks olid pargitud maja hoovi sisse ja üks maja ette,” ütles patrullitalituse juht Matis Sikk .

Inimesed õnnetuses vigastada ei saanud. Politseile on teo võimalik toimepanija teada. 

Juhtunu osas alustati väärteomenetlust liiklusseaduse paragrahvi 223 lg 1 alusel, mis ütleb: “Mootorsõiduki-, maastikusõiduki- või trammijuhi poolt liiklusnõuete rikkumise eest, kui sellega on tekitatud teisele isikule varaline kahju või ettevaatamatusest tervisekahjustus, karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kuue kuuni.”

 

 

Print Friendly, PDF & Email