Mitte laulumure, vaid laulupidu Kihelkonnal (1)

Eesoleval suvel toimub Tallinnas juubelilaulupidu. Kõik koorid, kes soovivad sellest osa võtta, on mõnevõrra mures.

Kavas on mitmed keerukad uued laulud, mis vajavad selgeks õppimist, ja vähe sellest – koguni kaks eksamit või ettelaulmist tuleb laulupeo komisjoni ees eelnevalt positiivselt sooritada. Muret kui palju!

Kihelkonnal on aga peagi, eesoleval reedel, 7. detsembril laulupidu – IX Kihelkonna talvelaulupidu. Kavas on põhiliselt armsad ja tuttavad lood, kus pole akordides ülearu kratsivaid sekundeid ning ka rütm on erinevatel häälepartiidel enam-vähem ühesugune. Saavad lausa kuulajadki kaasa laulda.

Kihelkonna laululaval kõlavad “Laul Põhjamaast”, “Kodukiriku kell” ning “Oh laula ja hõiska”. Seejärel suundume üheskoos kirikusse, kus lauldakse “Advendiküünalt”, “Üksteist peab hoidma” ja “Palvet” ning loomulikult peame ka palve, et siiral ja rõõmsal meelel jõulupühadele vastu minna.

Pärast kirikut süütame tuled Kihelkonna aleviku jõulupuul ning kontsert ja pidu jätkuvad hubases soojas Kihelkonna rahvamajas. Seal tuleb ühislaulmisele ka üks uuem laul suvise laulupeo repertuaarist “Üksi pole keegi”, kuid teised on taas mitmetele tuttavad “Ilus oled, isamaa”, “Tuljak” ja “Sellel ööl”. Koju ei pea kohe kiirustama, sest Kihelkonna talvelaulupeoga peab ka Kihelkonna segakoor oma sünnipäeva, peol on üllatusi ning kes soovib, saab ka tantsujalga keerutada.

Rene Reinsoo

Print Friendly, PDF & Email