Kunstiklubilased kujutavad sügisnäitusel iseennast (1)

PÕNEVIL: Kunstikuraator Lii Pihl ootab huviga, kuidas klubilised on tavatu teema enda jaoks lahendanud.
MAANUS MASING

7. detsembril avab Saaremaa kunstiklubi järjekordse sügisnäituse, mille teemaks “Meie selfid: sellised me oleme!”.

Kunstiklubi president Aare Martinson ütles Saarte Häälele, et aeg-ajalt on sügisnäitustele ikka teemasid otsitud, sest muidu kipuvad töödes domineerima meri, kadakad ja tuulikud. “Loomulikult pole me ka neid teemasid kunagi välistanud. Ja seekordki võib ka maastikupilte tuua. Aga põhiteema on ikka selfi. Leidsime selle kaasaegse sõna, kuigi võiks ju öelda ka autoportree,” rääkis ta.

Presidendi sõnul oli mõte sundida kunstnikke inimesi kujutama, mida just harrastuskunstnikud pisut ehk pelgavad. “Nii palju kui ma inimestega rääkinud olen, siis midagi kindlasti näitusele tuleb,” lausus ta. Martinson lisas, et selfit saab tegelikult võtta ka laiemalt kui lihtsalt pilti iseendast. “Võib kujutada ka maastikke ja merd, ei pea olema ainult oma suur nägu keset pilti. Eks igaüks pidi ise lahenduse leidma, kuidas teema lahti mõtestada,” nentis ta.

Tööde kogumine praegu käib ja homme hakatakse näitust Kuressaare kultuurikeskuses üles panema. Eile kunstiklubi juhatuse liikme Lii Pihliga esimesi laekunud töid uudistades oli näha, et kunstnikud on teemale lähenenud vägagi erinevalt, mistõttu võib oodata põnevat ja üllatusi täis väljapanekut.

Kunstiklubi sügisnäitus avatakse kultuurikeskuses reedel kell 17 ja jääb avatuks 19. jaanuarini.

Print Friendly, PDF & Email