JUHTKIRI: Meie kangelane

Kes on see kummaline, triibulist kostüümi kandev, lõngast juuste ja peenikese häälega tegelane, kelle nime teab ilmselt iga täiskasvanud eestlane öelda kasvõi une pealt? Ning kes, vaatamata oma pisikesele kasvule, on meie lastekirjanduse tuntumaid kangelasi.

Õige – Sipsik! Rääkiv kaltsunukk, kes on meie mällu sööbinud Eno Raua aastakümnete eest kirjutatud raamatust ja sealsetelt illustratsioonidelt, mille autor on Eesti tuntumaid kunstnikke, Edgar Valter. Praegusel ajal, mil maailm on avatud ja laste tähelepanu nimel võistlevad igat masti tegelased üllastest maailmapäästjatest superõelate pahalasteni, kas ei kipu meie kodune Sipsik sootuks tähelepanuta jääma? Mis sellest, et raamatukauplusest võib osta nii tema seiklustest kirjutatud raamatu kui ka pehme kaltsunuku enda?

Kuressaare Linnateater püüab praeguste emade-isade ning ehk koguni vanaemade-vanaisade aegse kangelase tänapäeva lastele lähemale tuua. On ju Sipsik ikkagi oma ja hea.

Print Friendly, PDF & Email